Forsvaret

Emil Romsdal Ludvigsen, fra førerkort i forsvaret til lærling som yrkessjåfør:

– Jeg ville inn i militæret for å kjøre buss, men siden jeg var under 20 da jeg startet i forsvaret, endte jeg opp med å ta lastebilsertifikatet i stedet for. Så fant jeg fort ut at det egentlig var ganske kult å gjøre gammel Scania med dobbelt clutch.  

Det var litt mangel på informasjon fra forsvaret når det kommer til veien videre, men etter at Emil hadde diskutert litt med de andre i førstegangstjenesten viste han hvilke vei han ville gå. Han tok selv kontakt med sitt lokale opplæringskontor når han fortsatt var i forsvaret og dagen han dimitterte gikk han rett inn i en lærekontrakt med Nesstra kran og spesialtransport 

Emil stortrives i jobben som kranbilsjåfør, noe av det som gjør jobben spesiell er at man får sett så mange fantastiske plasser og man må bruke hodet når man skal flytte rundt på tunge verdifulle saker. Sånn som den gangen han flyttet en safe på mange hundre kilo inn i ett kjøpesenter.

Har du lyst å gjøre som Emil å gå inn i en lærekontrakt etter forsvaret? Da kan du klikke under for å finne ditt nærmeste opplæringskontor og hvilke godkjente lærebedrifter du har i ditt område.